Gyakran Ismételt Kérdések

BLC - BRITISH LANGUAGE CENTRE

1095 Budapest, Soroksári út 32-34.
Haller Gardens E épület VI. emelet

Magyar anyanyelvű és anyanyelvi, diplomás nyelvtanárok, akik elegendő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy céljaid maradéktalanul elérd nálunk. Óráikon örömmel fogsz részt venni, mindenben segítenek, fogják a kezed és szenvedélyük a munkájuk.
Folyamatos képzéseken vesznek részt és a legfontosabb számukra a TE igényeid maximális kielégítése.

Iskolánk ingyenes pótlási lehetőséget biztosít, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy bármely más órát ingyenesen látogathatsz a saját szinteden. Ezen kívül tanáraink is segítenek pótolni az elmulasztott anyagrészt.

Pénz visszatérítési lehetőséget nem tudunk felajánlani, de egy éven belül bármelyik azonos szintű tanfolyamon lejárhatod a megmaradt óráidat és onnan folytathatod tanulmányaidat. Mi mindig szeretettel várunk vissza.

Nyelviskolánk minden, Magyarországon akkreditált nyelvvizsgára felkészíti hallgatóit (általános, szakmai), és pontosan tudjuk, hogy kinek, melyik nyelvvizsga típus az, amely számára  a legmegfelelőbb.

 

Nincsenek nagy különbségek, hiszen a CEF (Central European Framework) pontosan meghatározza a szintezést, csupán a nyelvvizsga stílusa és sematikus feladatai térnek el alkalmanként, valamint a szóbeli résznél a vizsgáztatók, illetve a vizsgázók szerepe változik.

 

Bízz bennünk, hogy a számodra legmegfelelőbb nyelvvizsga típust választjuk! Ha ragaszkodsz valamelyikhez, vagy egy előírt nyelvvizsgát kell teljesítened sem kell kétségbeesned, sikeresen fogod venni az akadályt.

 

Általános nyelvvizsgák: ITK Origó, TELC, EURO, BME, ECL, CITY & GUILDS, TOIEC, CAMBRIDGE, TRINITY, TÁRSALKODÓ, DEXAM, IELTS, PANNON
Szakmai nyelvvizsgák: BGF, GREENWAY, CAMBRIDGE BEC VANTAGE/HIGHER, PROFEX, KITEX, OECONOM, LCCI, EFB, GAZDÁLKODÓ, ARMA, STANAG

A1 - A2 - B1 180 óra (6 modul) - ALAPFOK
B1 - B2 150 óra (4 + 1 modul - középfokú nyelvvizsga felkészítővel) - KÖZÉPFOK
B2 upper - C1 120 óra (3 + 1 modul - felsőfokú nyelvvizsga felkészítővel)  - FELSŐFOK

 

Egy normál haladási tempót figyelembe véve (heti 2x3 / 2x4 óra), a teljesen kezdő szinttől (A1) a B1, azaz az önálló nyelvhasználó szintig jutva (államilag elismert alapfok) 4-5 hónap a ráfordított idő, és a befektetett energia.
B1 - B2 (államilag elismert középfok) között már egy gyorsabb tempóban menetelhetsz a közepfokú nyelvvizsga bizonyítványod felé. Ugyanezen normál tempóban (heti 2x3 / 2x4 óra) 120 óra tananyag és 30 óra  nyelvvizsga felkészítő vár rád. Összességeben elmondhatjuk, hogy munka / tanulás mellett is, rendszeres órákon való megjelenés és tanulás mellett, NÁLUNK 8 hónap alatt megszerezheted a középfokú nyelvvizsgád, 12 hónap után pedig a felsőfokú nyelvvizsga bizonyítványod.

A tanulás egy folyamat! Tehát, ha valaki azt ígéri, hogy irreális, bár rendkívül rövid idő alatt szert tehetsz a nyelvtudásra  - legyen az bármilyen metódus, vagy eszköz -, az biztosan egy gyorsan meggazdagodni vágyó, szakmai tudással nem rendelkező homo sapiens. Igenis szükség van a TE motivációdra és tevőleges résztvételedre az órákon, otthoni feladatokban. Emellé MI is odatesszük magunkat és pedagógiai, pszichológiai, emberi, szakmai oldalról 100 %-ban melletted vagyunk és támogatunk, ösztönzünk.


Pár tipp a készségek fejlesztéséhez:

 • Könyvek/ magazinok / szakirodalom olvasása (neten, papíralapon, e-book formájában), szókincsbővítés céljából kiváló és szórakoztató. Minden nyelvi szinten léteznek kiadványok, könnyített olvasmányok, akár feladatokkal tarkítva is. Napi szinten pár oldal elolvasása már nagyon hasznos időbefektetés lehet.
 • A helyes kiejtés fontossága, a szókincsfejlesztés, a megfelelő mondatszerkezet használata elengedhetetlen, így a filmek, BBC/CNN hírcsatornák, sorozatok feliratokkal (előbb magyar, később angol) történő audiovizuális megtekintése nagyon kézenfekvő és melegen ajánlott gyakorlás.
 • Az Internet egy "kincses ládika"; hanganyagok, filmek, sorozatok, feladatok, szókincsfejlesztő játékok tekintetében, bármely kereső programmal könnyen rátalálunk jópár számunkra kincset érő oldalra.
 • Szótárfüzetből nem lehet szavakat úgy megtanulni, hogy azt alkalom adtán aktív szókincsünkbe is beilleszzük, maximum a rövid távú memóriánkra hagyatkozhatunk, ami véges! Kell hozzá egy asszociatív technika, nevezetesen kötnünk kell valamihez a szavakat. Lehet ez egy mondat, egy szituáció, egy kép, vagy éppen egy élmény. A szókártyakészítés is lehet egy megoldás, de minden esetben asszociatívan kell használni.
 • Mivel a nyelvvizsgán is témák szerint vannak a beszélgetések, ezért az is egy jó ötlet, ha eszerint, azaz témák szerint, fogalmi csoportokra bontva tanulunk meg releváns szavakat.

Néhány hasznos link kezdésnek:
www.nyelvoktatas.lap.hu
www.bbc.com
www.englishlearner.com
www.english-zone.com
www.englishclub.com
www.yourdictionary.com
www.szotar.sztaki.hu
www.dictzone.com
www.angol-magyar-szotar.hu
www.5percangol.hu
www.englishpage.com

Applikációk és website:
www.duolingo.com
www.memrise.com

NYITOTTSÁG, MOTIVÁCIÓ - MOTIVÁLTSÁG, KITARTÁS!


Nálunk nem kényszer, hanem szórakozás és sikerélmény a nyelvtanulás, mint ahogyan tanáraink is szenvedélyesen szeretnek tanítani és látni a felszabadult mosolyokat, a siker gyümölcsét. A nyelvtanulást mindig olyan tevékenységgel kell összekötni, amit élvezettel teszünk.
 

A kommunikációtól való félelem, mely leginkább a külső megerősítéseken alapszik és néha furcsa saját hangunkat hallatni. NYITOTTNAK, BEFOGADÓNAK ÉS BÁTORNAK kell lenni! Fontos szempont, hogy hangosan tanuljuk a nyelvet, így egyrészt megbarátkozunk a hangunkkal, másrészt hallás után könnyebben tanulunk. Mi történik, ha nem jut eszünkbe egy szó, vagy nem tudjuk kifejezni magunkat?! PONT SEMMI! Keresünk egy szinonímát, körbeírjuk... nem egy kétlábon járó szótár vagyunk, a mi feladatunk, hogy helyesen, gördülékenyen és tudatosan használjuk a nyelvet.

 

- A folyton újrakezdés szintén lehet egy blokk az emberben. Ezzel azonban semmi baj, ENGEDD EL! Most azért vagy itt, hogy megtanuld a nyelvet és ezért te időt/energiát/pénzt nem kímélve mindent meg is fogsz tenni. TE VAGY AZ, akitől működnek a dolgok és nem a körülmények! Vágj bele MOST, hiszen tudod mit akarsz, tudod mit kell tenned hozzá, mi maximálisan támogatunk céljaid elérésében.

 

- Elfelejted a szavakat, hiába tanultad meg, nem tudod használni őket a megfelelő szituációkban? Az asszociatív szótanulásról már előzőleg esett szó, az ismétlés pedig a "tudás atyja", a kettő kombinációja a sikeres szótanulás nyitja és a te szókincsfejlesztésed alappillére. Soha ne memorizálj, szódolgozatnál még csak-csak bejön, de hosszútávon, aktív szókincshasználatkor kizárólag a tudatos tanulásé a főszerep.
 

Sok év külföldi tanulás, munka és tapasztalat után nyugodt szívvel állíthatom, hogy MINDEGY! Hiszen ha egy magyarul beszélő környezetbe kerülsz, már nem lesz hatékony a nyelvtanulás, ha rosszul és nem tudatosan tanulod és használod a nyelvet, akkor pedig egy jópofa konyhanyelvre teszel szert, mellyel még simán elhasalhatsz a nyelvvizsgán. 

 

Maximum azért javasolnám, hogy külföldre menj, mert kinyílik a horizont, a tudatod és befogadóbbá, nyitottabbá válsz, új életstílust, embereket, kultúrát ismersz meg és jópár prompt kifejezést bizonyos szituációkban.

 

Ha azonban úgy utazol el, hogy van egy jó alapod (nyelvtan, szókincs), tudatosan figyelsz a nyelvhasználatra, akkor angolszász közegben biztosan nagyon sokat tanulsz majd és ha van rá lehetőséged, TEDD MEG!

 

A nyelvtanulás esszenciája nem az idő, amit rászánsz, hanem a RENDSZERESSÉG! Napi szinten kell foglalkozni a nyelvvel! Ha 20 perc jut erre naponta az tökéletes, semmint egyszer egy egész nap a héten.

1. Mielőtt jelentkezel mindenképp írj legalább egy próbanyelvvizsgát, hogy lásd mire számíthasz.
2. Ne a  minimum ponthatár lebegjen a szemed előtt! Ha a próbanyelvvizsgád nem éri el az 50%-ot, semmiképp ne dobj ki az ablakon több tízezer forintot, inkább ízzítsd be a rakétákat és csak erre koncentrálj!
3. Konzultálj egy olyan tanárral, aki ismeri a nyelvvizsgák menetét, feladatait és fókuszálj a "leggyengébb pontodra"!
4. A feladat megértése az egyik legfontosabb része  a nyelvvizsgának, ne vedd félvállról és ne csinálj semmit zsigerből!
5. A felkészültség mellett sok múlhat az időbeosztáson is! Ha valami nem megy, nem jut eszedbe, nem vagy benne biztos, hagyd ott és menj tovább, majd visszatérsz hozzá a végén. Próbáld figyelmesen, legalább mégegyszer átolvasni amit írtál mielőtt beadod!
6. A szótár sok esetben egy időcsapda! Csak azt a pár szót nézd meg, amely a megértés szempontjából elengedhetetlen, különben elveszel a mátrixban!

Előzetes egyeztetés után, rugalmas időpontokban. Időtartama 30 perc.

Hétköznapokon 08:00 - 20:00-ig

Mindenben állunk szíves rendelkezésedre!

- Online jelentkezési lap segítségével 
- Személyesen az oktatásszervezőnél

1. Ingyenes szintfelmérés szaktanárral (~ 30 perc )
2. Csoportválasztás, ajánlással, tanácsadással
3. Beiratkozás - tanfolyam befizetése

Készpénzben, vagy átutalással.

Igen van, modulonként (30 óra).
Amennyiben a tanfolyam díját teljes egészében szeretnéd befizetni, úgy 5 % kedvezményt biztosítunk számodra - 6 ingyen órát jelent!

 

Akciók, állandó kedvezmények

 • Diákkedvezményben részesülhetsz modulonként, - 5 % -  amennyiben nappalis diákigazolvánnyal rendelkezel, ez olyan, mintha kapnál 2 ingyen órát 30 óránként!
 • Részletfizetés: Részletfizetési kedvezényünket minden esetben munkatársunkkal történő egyeztetés után lehet igénybe venni. Ennél a fizetési módnál egyéb kedvezmény igénybevételére azonban nincs lehetőség.
 • Amennyiben egy tanfolyamot egyösszegben fizetsz be, úgy 5% kedvezményben részesülsz!

 

Jó, ha tudod:

 1. Egy jelentkező egy tanfolyamra csak egy kedvezményben részesülhet, kivéve abban az esetben, ha ezt külön feltüntettük.
 2. Csoportos tanfolyamokra történő jelentkezéskor vehetők igénybe, az egyéni tanfolyamokra nem vonatkoznak, ott más, bérletes akciók közül válogathatsz.
 3. Jelentkezéskor a hallgatónak jeleznie kell, mely kedvezményt kívánja igénybe venni, utólagos módosításra, illetve igény bejelentésére nincs mód.
 4. A kedvezményre való jogosultságot legkésőbb a tanfolyam kezdés napján igazolni kell - diákigazolvány, hallgatói kártya. Jogosulatlanság esetén a tanfolyami árlistában szereplő díjat kell befizetni.
 5. Áraink nettó összegek!
   

E-mailben, vagy telefonon, de mindenképpen 24 órával az óra megkezdése előtt!


A szinted mi pontosan meghatározzuk egy INGYENES szintefelmérő keretein belül.
A CEF /KER (Közös Európai Referenciakeret) három csoportba osztva, összesen hat szintet határoz meg, melyek pontosan definiálják mely szinten mit kell tudniuk a nyelvtanulóknak.
A1BreakthroughMinimumszint
A2WaystageAlapszint
B1ThresholdKüszöbszint
B2VantageKözépszint
C1Effective Operational ProficiencyHaladó

cef-a1

Megértem azokat a közismert alapkifejezéseket, amelyek a családra vagy a közvetlen környezetre vonatkoznak. Egyszerű módon képes vagyok társalogni, kérdéseket feltenni és azokat megválaszolni. Alapszükségleteimet illetően ki tudom fejezni magam és ki tudok tölteni egy személyes adatokat kérő űrlapokat.

cef-a2

Megértem a legszűkebben vett személyes életemmel kapcsolatos szavakat és a lényeget, információkat követni tudom rövid, világos, egyszerű üzenetekből és tájékoztatásokból. Egyszerű fogalmazásmóddal tudok beszélni a családtagjaimról és másokról, meg tudok írni rövid üzeneteket, illetve nagyon egyszerű magánleveleket.

cef-b1

Megértem a lényeget a mindennapi beszéd során, amikor jól ismert témákról esik szó.
Elboldogulok a legtöbb olyan társalgási szituációban, amely a nyelvterületen való utazgatás során felmerülhet. Egyszerűen összekapcsolt elemekből álló szöveget tudok írni az ismert vagy számomra érdekesnek tartott témákról.

cef-b2

Megértek hosszabb beszédeket és leírásokat, ismert témáról ismert dialektusban a bonyolultabb érveléseket is követni tudom. Aktívan részt tudok venni az ismert témákról folyó társalgásokban úgy, hogy közben kifejtem és fenntartom a véleményem. Gördülékenyen meg tudok fogalmazni egy esszét vagy beszámolót.

cef-c1

Megértek bonyolult, összetett beszédeket, leírásokat. Erőfeszítés nélkül megértem a tévéműsorokat, speciális témáról szóló cikkeket és szakmai leírásokat még akkor is, ha azok nem a saját szakterületemmel kapcsolatosak. Gondolataim és véleményem pontosan fogalmazom meg, és ügyesen reagálok a hozzászólásokra. Esszét vagy beszámolót tudok írni megfelelő stílusban számomra ismeretlen témákról is.

cef-c2

Nem jelent gondot számodmra az anyanyelvi beszéd megértése. Könnyedén elolvasok szinte bármilyen nyelvezetű szöveget. Jól ismerem a sajátos kifejezéseket és a hétköznapi nyelvi fordulatokat. Folyékonyan, zökkenőmentesen fejezem ki magam, megfelelő logikai felépítéssel. Szakmai és irodalmi szövegekről összefoglalót, értékelést tudok írni, prezentálni.

Jelentkezés, beiratkozás, tanfolyamon való részvétel:
Személyesen vagy online történő jelentkezés után, egy ingyenes szintfelmérővel már készen is állsz, hogy beiratkozz.
Bármely kurzushoz való csatlakozás első feltétele a szintfelmérés, a jelentkezési lap kitöltése és a tanfolyami díj befizetése.

 

Pontosság, az órák menete:
A tanórákat pontosan kezdjük el és pontosan fejezzük be, maximum 5 perces feltöltődéssel, 2 etapban.
Az órákon használt eszközök a nyelviskola tulajdonát képezik.

 

Hiányzás, óra elmaradása:
Amennyiben az iskola hibájából maradna el óra, úgy az egy későbbi időpontban pótlásra kerül.
Ha Te nem tudsz eljönni az órára, úgy több lehetőséged is van azt pótolni:
- 1 alkalommal ingyenesen részt vehetsz más, azonos szintű csoport óráján ugyanazt a tananyagrészt meghallgatva
- 1 ingyenes, vagy több fizetett magánórát vehetsz, bepótolva az elmaradt alkalmat

 

Felkészüllés és záróvizsgák:
Minden modul és tanfolyam záróvizsgával ér véget, ezáltal nyomonkövetve a fejlődésed és az esetleges hiányosságokat pótlandó.
Minden alkalommal minimum 60% eredmény elérése esetén mehetsz tovább a következő szintre. Amennyiben ez nem lenne meg, úgy a mentorod /tanárod gondoskodik a hiányosságaid pótlásáról.
A komplett tanfolyam elvégzésével egy Tanúsítványt kapsz tőlünk, mely deklarálja, hogy a következő szintre léphetsz.

 

Panaszok:
Bármilyen kérdéssel, kéréssel és problémával fordulhatsz hozzánk! Mi MINDEN ESETBEN azon fogunk dolgozni, hogy TE elégedett légy, és érezd a törődést.

- Szakképzett, kitűnő nyelvtanárok és emberek
- Alapos szintezés, pontos igényfelmérésó és RÁD szabott tanmenet
- Rugalmasság
- Korszerű metódusok és maximális odafigyelés hallgatóinkra
- A legmodernebb technika használata az órákon
- Átláthatóság, átjárhatóság
- Minőségpolitikánk, monitoring rendszerünk
- Eredményorientáltság
- Folyamatos megerősítés és a tanulmányok nyomon követése
- Teljeskörű, precíz adminisztráció
- Saját tananyag, online interaktív feladatok elegyével
- Mindenre kiterjedő, egyéni problémamegoldás
- Kiszámítható és nyomonkövethető a ráfordított idő / pénz / energia
- Proaktív ügyfélszolgálati kommunikáció
- IT optimalizált
- AJÁNDÉK díjmentes csomagunk
- Hallgatói, kedvezményekre jogosító kártyarendszerünk
- 8 hónap alatt középfokú nyelvvizsga megszerzése
- 12 hónap alatt felsőfokú nyelvvizsga megszerzése